libros
José Miguel Gràcia Zapater - 2007
 
 

José Miguel Gràcia Zapater va nàixer a la Codonyera -al Mesquí (Terol)- I'any 1941. Va estudiar Ciencias Econòmiques a Madrid. Ha treballat en diferente empreses internacionals i des de fa uns quants anys, ho fa com a responsable de I'Area de Finances de una gran multinacional a Barcelona. Manté casa a la Codonyera.

Des de 1999 escriu poesia i ha publicat el poemari Davall d'una olivera als Quaderns de les Cadolles, collecció editada per l'Associació Cultural del Matarranya i I'Institut d'Estudis del Baix Cinca. La seua obra poética Pasqual Andreu, lo Florit va estar finalista del Premi Guillem Nicolau de 2003. En José Miguel Gràcia ha publicat també -any 2005- un llarg poemari, Fets i temps de la Codonyera. Té escrites altres obres, XXXIII Poemes-Reflexions i abstraccions -obra seleccionada pel Jurat del Premi 2003 de poesia, Santa Isabel de Aragón de la DPZ-, Si les pedres parlaren..., poesies esparses i treballs literaris i plàstics en preparació. El passat estiu, amb ocasió de la Trobada Cultural del Matarranya i del Mesquí, va presentar I'exposició Finestrons i finestretes. Es tracta d'un conjunt de peces plàstiques on es fusionen la poesia, la fotografia i la fusta vella -velles finestretes restaurades-, a la recerca de la unitat conceptual de l'obra. Aquesta exposició ha estat a Fraga i Vall-de-roures i hom projecta de dur a altres llocs de l'Aragó i a Catalunya. En José Miguel Gràcia es un actiu defensor i promotor de la llengua i la cultura de la Franja de l'Aragó. Sovint col.labora en la revista Temps de Franja.

En 2004 es galardonado con el Premio Guillem Nicolau en lengua catalana del Gobierno de Aragón (Departamento de Educación, Cultura y Deporte).

En 2007, por mayoría el Jurado propone conceder el premio Guillem Nicolau a su obra Dietari en groc, de la que destaca:

“Su brillante estructura interna de los poemas y la coherencia temática del poemario, así como por la fuerza expresiva de sus versos y el dominio de la lengua y el lenguaje poético empleados. Asimismo, cabe resaltar la capacidad innovadora.

 

  


 
 


Dirección General de Cultura. Centro del Libro y la Cultura de Aragón .
Edificio Ranillas. Avda. Ranillas 5 D 50071  (ZARAGOZA)
Tel. 976 714 934 – Fax 976 71 48 08
Política de Cookies - Privacidad - Aviso Legal - centrodellibro@aragon.es