libros
Susana Mª Antolí Tello - 2006
 
 

SUSANA ANTOLÍ TELLO, guanyadora del premi Guillem Nicolau 2006 per aquest recull Tornem a ser menuts!, va nàixer a Beseit el 5 d'agost de 1967. A més de l'origen matarranyenc, en el seu estil hi ha jugat un paper essencial una part de la tasca professional: des de finals de la dècada dels 80 del segle passat està a càrrec de la Llar d'Infants de Beseit. Formada en ámbits com sanitat, psicología i educació, és una autèntica pedagoga vocacional; la innocència i espontaneïtat del món infantil és una constant a la seua obra, encara incipient però ja amb un important bagatge de reconeixements públics.

A principi del segle XXI comença a interessar-se per la creació literària i aviat recull els primers fruits: a finals de 2002 obté el 2n premi al IV concurs "Memorias Bajoaragonesas" promogut pel Centro de Estudios Bajoaragoneses (CESBA) per la versió castellana de Memòries d'un altre segle, llibre editat pel propi CESBA al desembre de 2005 i que gaudeix d'un notable èxit de públic i crítica. A més del Premi Guillem Nicolau 2006 -convocat pel Govern d'Aragó per a autors i obres de qualse- vol modalitat de català parlada a terres aragoneses-, ha guanyat també el I Premi Maties Pallarès de Relats (Pena-roja de Tastavins, 2004) i el I Concurs de Relats Hiperbreus de la Comarca del Matarranya (Vall-de-roures, 2005). Té una constant preocupació per la conservació de la llengua i la cultura matarranyenques; en les seues obres hi són presents la importància de la memòria oral i de les tradicions més arrelades, tractades des de punts de vista costumistes i, alhora, intimistes. Els poemes i narracions de Susana Antolí defugen artificis innecessaris, i tenen també com a gran guies la senzillesa i la naturalitat inspirades en els més petits i en la vida a l'entom rural. L'autora crea mòns dotats d'una mágia i sentiment especials, que captiven el lector i l'endinsen en la infantesa més o menys perduda que tantes persones han somniat poder recuperar algun dia; Susana Antolí, amb Tornem a ser menuts!, obre una porta a aquesta esperança tan humana.

Con Tornem a ser menuts!, ha recibido el premio Guillem Nicolau 2006 del Gobierno de Aragón, para obras en lengua catalana, "por la construcción de un mundo imaginario que incorpora de forma innovadora elementos de la tradición y de la tierra cotidianos, con un lenguaje fresco y sencillo accesible al público infantil y juvenil."

Ver libro aquí.

Decreto 21/2007 por el que se otorga el Premio aquí.

 

  


 
 


Dirección General de Cultura. Centro del Libro y la Cultura de Aragón .
Edificio Ranillas. Avda. Ranillas 5 D 50071  (ZARAGOZA)
Tel. 976 714 934 – Fax 976 71 48 08
Política de Cookies - Privacidad - Aviso Legal - centrodellibro@aragon.es